Psychiatric station

The client wanted to create an interim building next to the university medical centre, in order to be independant from the planned conversion of the main building. Thanks to a modular construction method, it was possible to realise this project in only 9 months between the first sketch and the move in of the first patient.

The building has 2 storeys and the whole necessary infrastructure. The interior design and material choice for bedrooms as well for the function spaces correspond to the one in the main building. This leads not only to an emphasis of the contextual and the spatial coherency of the interim building and the main building, but also to significant savings concerning the facility management.

The colourful facade panels together with the floor-to-ceiling glass elements give the building an impression of lightness and transparency.

© Fotos: Tim Botzkowski